Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Human against Human

Μετά απ'ότι πιο απάνθρωπο και κακό έγινε στην λωρίδα της γαζάς, (το οποίο αρνούμαι να σχολιάσω με λόγια καθώς θα ήταν υπερβολικά λίγα), ιδού ένα βιντεάκι αρκετά αντιπροσωπευτικό . Μέχρι πότε οι άνθρωποι θα είμαστε υπόδουλοι των ανθρώπων και ως πότε ο άνθρωπος θα είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου ;


2 σχόλια:

  1. φοβερό το βιντεάκι... καπως έτσι είναι..και χειρότερα..με ποιό δικαίωμα καποιοι απλώνουν το χέρι και μας κλείνουν το δρόμο;..Και περιορίζουν τις ζωές μας στο χώρο που έχουν διαλέξει για μας;..Είδα πριν λίγες μέρες στο φεστιβαλ ντοκιμαντερ μια προβολη για τη γενοκτονια στη Ρουάντα και πραγματικά σιχαθηκα το ανθρώπινο είδος για αλλη μια φορα...Είτε με τόξα και μαχαίρια,είτε με βόμβες και πυρηνικά όπλα,εδώ και χιλιάδες χρόνια,οι άνθρωποι δεν παυουν να στρέφονται εναντίον των ανθρώπων...Και δεν ειμαι πολύ αισιόδοξη για το αν θα σταματησει αυτο ποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρός είχα καταλήξει ότι όσο προχωράει η ανθρώπινη ιστορία γινόμαστε όλο και πιο ελεύθεροι, όλο και πιο δημοκρατικοί και περισσότερο ανθρωπιστικοί. Τελικά, όχι μόνο δεν έχουμε πάει μπροστά και μας τυρρανούν οι ίδιες ανθρώπινες εμμονές(χρήμα, εξουσία,δοξα) αλλά τις έχουμε κουκουλώσει με τέτοιο τρόπο ώστε δυσκολευόμαστε πολλές φορές να καταλάβουμε που βρίσκεται η ελευθερία μας και ν'αγωνιστουμε γι'αυτην. Η διακριτική και μεθοδευμένη τιθάσευση κυριαρχεί και σπουδάζεται πια. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα απαλλαχτούμε ποτέ από τα πάθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή