Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μ'ένα λεξικό στο γήπεδο..

Tον τελευταίο μήνα είμαστε αυτόπτεις μάρτυρες μιας ανεξήγητης-αδικαιολόγητης-προσχεδιασμένης-πολιτικά προκαθορισμένης-αντιδημοκρατικής-αντιλαικης-χουντικης-απαράδεκτης και σίγουρα βίαιης ανεύ όρων και αιτίας συμπεριφοράς των μπάτσων-ΜΑΤατζήδων-ασφαλιτών. Προσωπικά, είδα από δακρυγόνο να σκάει στο πρόσωπο διπλανού μου μέχρι και τον ασφαλίτη να μου είναι ντυμένος αναρχοκλάιν και να πετάει πέτρες εξυπηρετώντας συμφέροντα και τηλεοπτικά ρουσφέτια που ούτε ο ίδιος, σαν αγράμματος και ανεκπαίδευτος που είναι, γνωρίζει. Το αποτέλεσμα;; Μπορούν(ή νομίζουν πως μπορούν)να παίζουν άμυνα και επίθεση ταυτόχρονα στο ίδιο ματς με αποτέλεσμα να μπορούν να καθορίσουν το σκορ. Εμείς όλοι είμαστε γύρω γύρω απο το γήπεδο με ενα κομμάτι άσπρο φελιζολ κάτω από το γουστόζικο κωλαράκι μας, απ'αυτά που πουλάνε έξω από τα γήπεδα, σποράκι δεν διατίθεται, η οικονομική κρίση βλέπεις...Διαιτητής για κάποιο λόγο,ένας θεός-αλλάχ-βούδας ξέρει, δεν υπάρχει και όλως παραδόξως δεν μας παραξενεύει καθόλου.Δύσκολο το ματς και σήμερα.. αν και ξέρουμε από πριν ποιος νικάει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνουμε εμείς ..και πληρώσαμε και εισιτήριο !!Γαμώτο, δεν θέλω να ξαναπάω σε αυτό το γήπεδο.

Μα ας αφήσουμε τα ποδοσφαιρικά και ας μιλήσουμε για την ουσία. Τι είναι η αστυνομία ; αστυ- νομος...άστυ(η πόλη) και νόμος. Δηλαδή ο νόμος της αστικής κοινωνίας. Με μια πιο ρευστή έννοια αυτός που εφαρμόζει τον νομο στην κοινωνία και αμέσως αμέσως την προστατεύει...να κλάψω ή να γελάσω ;; Είναι προφανής πιστεύω η ανάγκη να μετονομάσουμε την συγκεκριμένη κατηγορία σε "μπάτσος". Ταιριάζει πιο καλά, μην κορο'ι'δευόμαστε. Οι μπάτσοι λοιπόν έχουν καταφέρει να γίνουν από τα πιο μισητά κοινωνικά μέλη την στιγμή που θα έπρεπε με βάση το καθήκον τους να είναι τα πιο θεμητά και καλοδεχούμενα. Νομίζω ότι αξίζουν χειροκρότημα..δύσκολο το εγχείρημα.

Τους βλέπεις να αγγαρεύονται από δω και από κει, να κωλοβαράνε σε καμιά γωνία, να κάνουν βολτούλες με τις μπατσομηχανές τους, να μιλάνε λες και είναι μουσταφά μπεήδες και τους σκότωσες μια από τις 35 γυναίκες τους, να κάθονται και να ξύνονται με 2 φραπόγαλα στο κάθε χέρι έξω από κανά δημόσιο κτίριο...και φυσικά εκείνο το μπατσικό το ύφος που οπουδήποτε και αν κοιτάξει είναι σαν να σε μπερδεύει με τον ξάδερφο του Σαντάμ Χουσείν.Έλεος..πόσο καημένος και μίζερος πρέπει να είσαι πέρα από γελοίος;; Μάλλον θα φταίει ο μικρός του μισθός που δεν του φτάνει για να πάει ενα ταξιδάκι στο εξωτερικό, να ξεσκάσει βρε αδερφέ, και να δει πως λειτουργεί η αστυνομία σε ορισμένες χώρες και πως την αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Βέβαια θα ένιωθε λίγο ντροπή και απογοήτευση αλλά θα το ξεπερνούσε εύκολα, δεν μασάνε απο κοινωνικές συνειδήσεις τα στρουμφάκια. Φυσικά και στο εξωτερικό την έχουν λερωμένη την φωλιά τους αλλά σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Θα αφήσω όμως την φαρφαρολογία, γιατί τελικά εξυπηρετεί μόνο τον διψασμένο εγωισμό μου, και επειδή είμαι φανατικός οπαδός της δύναμης δια της λα'ι'κης συλλογικότητας θα πω οτι αγαπητέ μου πρώην αστυνόμε-τωρινέ μου μπάτσε είσαι ο πατέρας μου και είμαι ο γιος σου. Αλήθεια. Τόσο απλά. Θα μπορούσε να είσαι και να είμαι. Και όλοι μαζί, είμαστε.



1 σχόλιο:

  1. To provlima m' ayto to mats einai oti paei apo paratasi se paratasi xwris telos...
    Ki oso gia tous diaithtes- ND,paSOK etc-, mwre yparxoun apla einai ki aytoi poulimenoi, dieftharmenoi,xamilou iq.
    Esperons?!.. (polla ta simeia stixis, poio na prwtoxrisimopoiisw den xerw!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή