Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Έτσι για την ιστορία..(και την αναρχία ;)



Αναρχία δεν είναι το χάος, απλά μέσα από το χάος μπορεί να έρθει σε κάποιες περιπτώσεις η τάξη. Η αναρχία δεν συνάπτει με τον ανούσιο βανδαλισμό..ακόμα και ο ουσιαστικός και μεθοδευμένος βανδαλισμός μπορεί να εκφράσει την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης 180 μοιρών.

Η υγιής αναρχία αναζητεί δημιουργία, παιδεία, ανθρωπιστική σκέψη, πολιτική ωριμότητα και εκφράζει κοινωνική ειρήνη μέσω του ανθρωπισμού. Αναζητεί απελπισμένα για ταξική ισότητα και πραγματική δικαιοσύνη και βασίζεται στην θέληση του ατόμου για μια πιο ανθρωπιστική ματιά στα πράγματα και την ζωή.

Η αναρχία δεν έχει αντιπροσώπους, ο καθένας εκφράζει τον δικό του μικρόκοσμο.

Η αναρχία από μόνη της σίγουρα δεν είναι ένα κίνημα βίας, αλλά ένα κίνημα αλλαγής..η αναρχία δεν σημαίνει έλλειψη ηθικής αλλα απομάκρυνση από την αστική ηθική και την υιοθέτηση μιας καινούριας, ουσιαστικότερης ηθικής με προτεραιότητες τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την δικαιοσύνη.

Η αναρχία ίσως είναι η πιο παρεξηγημένη ιδεολογία-φιλοσοφία αλλά ίσως και η ουσιαστικότερη όσον αφορά την πραγματική εξέλιξη του είδους μας από εν μέρει δουλικά όντα σε ελεύθερα.

Τέλος, η αναρχία ίσως να έιναι η φυσική εξέλιξη μίας κοινωνίας που ακόμα δεν μπορούμε να υποψιαστούμε ότι μπορεί να υπάρξει και να υφίσταται.

Υ.Γ: Ο λόγος που χρησιμοποιώ ξύλινη γλώσσα είναι ότι πραγματικά δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία επεξήγησης των αναρτημένων απόψεων-θα χρειαζόταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα αρθράκι. Θα επανέλθω όμως λίαν συντόμως..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου