Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Στρασβούργο : Πάρτυ δολοφόνων και φωνές ελευθέρων

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 60 χρόνια απο την ίδρυση του ΝΑΤΟ και οι ανθρωποκτόνοι των κρατών μελών είπαν να το γιορτάσουν στο Στρασβούργο και να συζητήσουν και πέντε πραγματάκια για το τι ετοιμάζονται να κάνουν στο προσεχές μέλλον..από την άλλη χιλιάδες διαδηλωτές ετοιμάζονται να πολιορκήσουν ο Στρασβούργο στις 2-3-4 του Απρίλη και να διαδηλώσουν με το σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ" δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν την ζωή και την ειρήνη, την αποζητούν και είναι έτοιμοι να την διεκδικήσουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας αλλά όλοι μαζί συλλογικά για το αυτονόητο..ο ζιγκολό, μοντελοπνίχτης και άριστος επικοινωνιολόγος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε μάλιστα ότι θα απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας καταστολή μεγαλύτερη και απο την Γένοβα. Και όλα αυτά, αγαπημένο μου κοπάδι, για έναν δολοφονικό μηχανισμό υπεύθυνο για μια σειρά από στρατιωτικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες λαών σε ολόκληρο τον πλανήτη.


STRASBOURG 2009 - STOP WAR - STOP NATO


Nato Summit 2009 - Pappsatt from Pappsatt on Vimeo.


Από την ίδρυσή του το 1949, το ΝΑΤΟ ήταν υπεύθυνο μαζί με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας για τον ξέφρενο αγώνα των εξοπλισμών και την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων που απειλούσαν και συνεχίζουν να απειλούν την ανθρωπότητα. Μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου το ΝΑΤΟ αντί να αυτοδιαλυθεί, αποφάσισε να επεκταθεί στα εδάφη που βρίσκονταν κάτω απο την επιρροή της ΕΣΣΔ. Το 1995 εγκαταστάθηκε στην Γιουγκοσλαβία για να επιβάλλει την ειρήνη στην Βοσνία (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;), η οποία οδηγήθηκε στην "ανθρωπιστική επέμβαση" και τον βομβαρδισμό της Σερβίας. Το 2001 οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και το 2003 στο Ιράκ με την βοήθεια βέβαια των αγαπημένων συμμάχων, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε..

Σήμερα, το Αφγανιστάν θεωρείται το επίκεντρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας την ώρα που οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες της ζωής μας, της ελευθερίας μα;, της δημοκρατίας μας και της κρίσης μας κάνουν πάρτυ με κουστούμια στα Κοινοβούλια..όσο περνάν τα χρόνια είναι σαν να ξανακάθομαι στα θρανία και να μου ξαναδιδάσκουν Ιστορία, οποιασδήποτε εποχής δεν έχει σημασία, όπου ο άνθρωπος διψάει για αίμα, εξουσία και χρήμα και κάνει τα πάντα γ'αυτό αέναος μέσα στους αιώνες και τις χιλιετίες, κάνοντας τα ίδια λάθη λίγο πιο κουκουλομένα, πράττοντας τις ίδιες σφαγές λίγο πιο κουκουλομένα και αφανίζοντας οποιαδήποτε πληθώρα ψυχών λίγο πιο κουκουλομένα.

Στην Ελλάδα ξέρουμε από πρώτο χέρι τι εστί ΝΑΤΟ. Από τον εμφύλιο, τις διώξεις της αριστεράς και τα ξερονήσια του '50 μέχρι το Παλατιανό πραξικόπημα το <<65>>, ΝΑΤΟ σημαίνει στρατιωτικές Βάσεις στην Σούδα και στο Άκτιο, κέντρο εκπαίδευσης πολυεθνικών δυνάμεων στο Κιλκίς. Στρατηγεία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, υποδομές που παρέχουν απλόχερα οι ελληνικές κυβερνήσεις για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι ΗΠΑ στα διάφορα μέτωπα του πολέμου. Η συμμετοχή της χώρας μας ουδέποτε ήταν μικρή και ουδέποτε ριζοσπαστική και αποφασιστική. Δίπλα στα 28 δις που χαρίζει ο τρισαγαπημένος μας υπουργός Αλογοσκούφης στους τραπεζίτες, υπάρχουν άλλα 30 δις που πάνε στις τσέπες των εμπόρων όπλων, ενώ συνολικά οι χώρες μέλη είναι υπεύθυνες για το 75% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ και την κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας -του στρατιωτικού συνασπισμού της "σοβιετικής αυτοκρατορίας"- το ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε έναν από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της κυριαρχίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πάνω στον πλανήτη. Η προσπάθεια του να επεκταθεί στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης ήταν υπεύθυνο για την πολεμική σύρραξη ανάμεσα στην Ρωσία και την Γεωργία.


Δεν γνωρίζω τι χρειάζεται για να πάρει τον πούλο από τον κόσμο μας αυτή η πολεμική,προπαγανδιστική και αφανιστική μηχανή, αλλά σίγουρα χρειάζεται δράση για να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχουμε και θα υπάρχουμε, όσο κάνουν τα πυτζάμα πάρτυ τους. Οι πόρτες για το παρτυ,λοιπόν, ανοίγουν στις 2 του Απρίλη και κλείνουν 2 μέρες μετα, στις 4 του Απρίλη. Εισητήρια δεν διατίθενται και θα υπάρξει πλούσιος μπουφές. Όσοι πιστοί προσέλθετε θα φάτε καλά και στο τέλος θα διανεμηθεί υγρομαντηλάκι(μάλλον από MALOX).

Το πρόγραμμα των αντιΝΑΤΟικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει ένα "Κάμπινγκ ακτιβιστών", μία "Αντισύνοδο ειρήνης" με δεκάδες ανοιχτές συζητήσεις,άμεσες δράσεις όπως η περικύκλωση των ΝΑΤΟικων εκδηλώσεων στο Μπαντέν Μπαντέν και μία μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο του Στρασβούργου το Σάβατο 4/4. Ανάμεσα στους ομιλητές που θα ανοίξουν την συζήτηση θα είναι ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Τάρικ Λι, η Κέιτ Χάνσον, η Μαρία Στύλλου, ο Ιγκνάσιο Ραμονέ αλλά και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο. Στο στρασβούργο ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα σταματήσουν την λειτουργία τους και τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη δρακόντεια(θα τις φάμε πάλι).

Σας αφήνω όμως γιατί αρχίζει να με τρώει το μαράζι και δεν είναι και τίποτα, αλλά σε 3 ώρες φέυγω για Στρασβούργο και δεν έχω βάλει ούτε μία κάλτσα στο multi-σακίδιο μου, μόνο την σκέψη και τα όνειρα μου έχω οργανώσει..μπας και φτάνει ;;ε;; Καλημέρα και καλή μας δύναμη λοιπόν.



P.S : Συγγνώμη ρε daddy αλλά είναι κάτι εδώ πίσω στο κεφάλι, να εδώ πίσω, που με καίει και με τρελαίνει και εξοστρακίζομαι και γω...σαν την σφαίρα του μικρού Αλέξη ένα πράμα και σαν όλες τις άλλες σφαίρες που έχουν περάσει. Συμπαθάτε με, αλλά είμαι εγκλωβισμένος άνθρωπος και τα σίδερα των πολέμων είναι βαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου